Frankincenso dervaSkelbimo nr. 52473, įdėtas 2011-05-05 · Perskaitė:
Kaitinama smilkalų derva paskleidžia labai malonų kvapą. Šis sudėtingas ir prakilnus aromatas apibūdinamas kaip labai gaivus, balzaminis, sausas, dervingas, turintis sruogelę žalumos ir lengvą dūmų prieskonį, o pačioje puokštės viršūnėlėje pasklinda neprinokusio obuolio žievelės nata.
Tradicinis smilkalų dervos arba frankincenso naudojimas: - Šviežia derva kramtoma, ji stiprina dantis ir dantenas, gerina virškinimą, pašalina susikaupusias gleives ir gerina burnos kvapą. - Maži dervos gabalėliai dedami į skaudantį dantį, sveikus dantis saugo nuo dantų ėduonies (karieso). - Derva verdama piene, kol susidaro tiršta pasta. Ji dedama kaip kompresas esant krūties uždegimui (mastitui) ir geriama į vidų nuo bronchito. - Atminties gerinimui, Saudo Arabijoje smilkalų dervos gabalėlių dedama į kavą, arba atliekamas mažas kavos gėrimo ritualas. Kavos puodelį palaiko virš smilkstančios dervos kol jis prakvips ir tuomet įpila karštos kavos. Patikėkite, skonis ir kvapas neapsakomi... - Arabai frankincensą naudoja kvepinti rūbams ir namams. - Smilkalų dervos dūmai buvo naudojami kaip kosmetinė priemonė veido odos stangrumui, jaunumui ir grožiui palaikyti. Vietoje kremo moterys veidą tiesiog apsmilkydavo. 25 g Kilmės šalis: Etiopia/Sudanas KontaktaiVardas: EcohitMiestas: Kaunas Telefonas: 864211840 Tinklapis: www.ecohit.lt/product.php?id_product=1711 El. paštas: |